Wednesday, March 9, 2011

Kecewa Lagi

Sejarah berulang kembali. Arsenal tewas lagi di tangan Barca pagi tadi. Seperti ulangan perlawanan tahun lepas. Lionel Messi bermaharajalela lagi. Cuma kali ini beliau hanya berjaya merobek gawang arsenal sebanyak dua kali.

Seperti kebiasaan Barca mendominasi possession permainan. Aku pun hanya berharap Arsenal dapat bertahan atas tiket kelebihan jaringan agg.

Pada masa kecederaan separuh masa pertama dah kena sebijik…down sekejap. Pada separuh masa kedua Arsenal mendapat gol saguhati hasil jaringan gol sendiri Sergio Busquet….aku bersorak gembira puas.

Namun beberapa minit kemudian drama epilog cinta sudah bermula. Van Persie buat perangai. Kad kuning pertama sebab sengaja tolak muka pemain Barca. Hadiah kad kuning kedua melayakkan beliau keluar padang sebab tak dengar wisel pengadil syok sendiri(sebab stadium bising sangat).

Memang mustahil untuk Arsenal bertahan dengan 10 orang pemain berdasarkan line-up defend. Tapi jika defend Arsenal sekental Inter Milan tahun lepas memang tidak mustahil. Akibatnya Arsenal dititik lagi 2 gol selepas itu.

Champions League sudah berakhir bagi Arsenal dan sekarang semuanya tertumpu kepada Premier League dan FA Cup. Kalau Arsenal tak ambik peluang yang diberikan oleh Man U aku tak tau nak cakap apa dah. Dah dua kali berturut-turut kot kalah. Jarang sekali berlaku bagi pasukan segah Man U.

2 DOWN and 2 MORE to go!

p/s: Best la aku tengok Luis Suarez gelecek masa lawan Man U Hot smile.

2 comments:

regreatnosoul said...

Hye,,,ya I also feel really sad when Arsenal loose...Referee tula bodoh selamba dia jer nak buang persie...btw I dah follow ur blog n Im arsenal fan too.follow my blog back ok...

Bajet said...

Hope Man U continue to loss point while at the same time Arsenal once again on the right track. I follow haha