Wednesday, June 17, 2009

Tag dari Acan

Sebenarnya walaupun aku tengah bersenang-lenang kat rumah ni tetapi jauh di dalam sudut hati aku gementar menunggu result final exam aku lagi-lagi subjek Reservoir Engineering dengan Petroleum Exploration. Menyeramkan sampai meremang bulu roma. Final Year Projek pun satu lagi yang perlu diselesaikan. Namun hidup mesti diteruskan. Jadi nak mengisi masa terluang ni aku jawab la tag dari Acan ni.

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?

Bagi aku tak perlu la frust menonggeng. Cuma mungkin aku akan mendiamkan diri selama beberapa minggu untuk reset balik kepala otak aku. Lepas tu, teruskan kehidupan seperti biasa. Bak kata orang putih "Life must go on".


2. If you can have a dream to come true, what would it be?

Boleh hentikan masa macam Hiro Nakamura dalam cerita Heroes.

3.Whose butt would you like to kick?


Bruce Lee.

4.
What would you do with a billion dollars?

Beli Arsenal lepas tu buat akademi kat Malaysia. Secara tak langsung bantu majukan bola sepak kat Malaysia. Beli semua yang ada perkataan mewah seperti kereta mewah dan rumah mewah. Pergi melancong keliling dunia. Pergi haji bersama keluarga dan derma kat rumah kebajikan.

5. Will you u fall in love with your best friend?

Bagi aku sukar la nak jatuh cinta kat kawan baik perempuan lagi-lagi apabila sudah berpunya. Perasaan itu bukan permainan.

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?

Sudah pasti loving someone. Aku tak suka cinta satu hala je sebab sungguh menyiksakan.

7. How long do you intend to wait for someone you really love?

Digenangi air racun cinta dalam wajahmu. Seperti bulan dalam tidur di hatimu. Yang berdinding kelam dan kedinginan. Ada apa dengannya? Tinggalkan hati untuk dicaci. Lalu sekali ini aku lihat karya syurga dari mata seorang hawa. Ada apa dengan cinta. Tapi aku pasti akan kembali dalam satu purnama untuk mempertanyakan kembali cintanya. Bukan untuknya bukan untuk siapa tapi untuk ku.Kerna aku ingin kamu. Itu saja. Macam tula aku tunggu tapi sekarang tidak perlu lagi. Sebab cinta itu sudah ku temui.

8.
If the person you secretly like is already attached, what would you do?

Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.

9. If you like to act with someone, who will it be? Your gf/bf or an actress/actor?

Aku nak berlakon dengan Yoon Eun Hye.

10. What takes you down the fastest?

Komputer tak boleh on, trouble shooting, memory redundance dan rosak.

11. How would you see yourself in ten years time?

Sudah berkahwin dan mempunyai anak dan hidup bahagia dunia akhirat. Amin.

12. What’s your fear?

Takut air bukan sebab tak mandi tapi sebab tak reti berenang.

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?

Berfikiran positif, berkeyakinan tinggi dan berbakat dalam bidang musik. Tanpa beliau terperuk la aku seorang diri kat rumah.

14. Would you rather be single and rich or married but poor?

Baik berkahwin tapi miskin. Kalau kaya pun hidup tak bermakna kalau hati rasa sepi dan sunyi.

15. What’s the first thing you do when you wake up?

Tutup alarm hand phone.

16. Would you give all in a relationship?

Sudah semestinya. Tapi tidak melebihi batasan.

17.
If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?

Orang yang mencintai aku seadanya dan memahami aku.

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing someone has done?

Iye semudah a,b,c. Aku susah nak marah kalau marah pun kejap je lepas tu terus ok balik.

19. Do you prefer being single or having a relationship?

Having a relationship kerana susah senang boleh dikongsi bersama.

20.
List 5 people to tag
  1. Keyrol
  2. Koboi
  3. Nasrul
  4. Onie
  5. Mok

6 comments:

AlexAlabasta said...

Pergh, jawapan macam nak jawab interview keje! Nice lah~!

Angel Koboi said...

ayat ko lagi jiwang dowh.. :p

Achan Sinclair said...

kepale r lu..ko nak buat novel jiwang lawan best jiwang novel seller - Syarifah Abu Salem ke?

Bajet said...

Nyamoq : Biasa la nyamoq kena berlatih dari sekarang. Haha.

Koboi : Kata deskmate ko. Mestila kena jiwang gak.

Acan : Haha boleh gak. Tapi aku tak baca novel jiwang.

Shafreen said...

mmg x bleh blah r jawpan untuk soalan no 7....ayat jiwang tahap novel....sejak bile lak gamers tau ayat2 cm 2 ek? ;)

Bajet said...

Haha tu aku pinjam ayat Rangga la dalam cerita Ada apa dengan cinta.