Thursday, June 25, 2009

Bunyi Gitar

Bagi aku la kan, gitar ni sejenis alat muzik yang pelik dan unik. Dengan hanya menggunakan tali boleh menghasilkan bunyian yang merdu didengar oleh telinga.

Kawan aku ramai yang reti main gitar. Sehinggakan ada yang tidak dapat dipisahkan dengan gitar. Gitar la peneman hidup ketika kesepian.

Aku paling kagum dengan Sungha Jung. Budak ni dari Korea. Saiz gitar tu lagi besar dari dia. Tapi dia boleh main gitar tu setenang air di kali. Tidak ada masalah. Tengok dia main lagu classical memang mengujakan.

Sekarang ni dia dah jadi professional fingerstyle guitarist.


Cara dia main gitar macam dalam cerita August Rush. Aku cadangkan korang tengok la cerita ni. Ni antara cerita musical yang best selain Once.



Aku minat sangat dengan lagu more than words. Lagu dia slow je. Relax je dengar.

3 comments:

Shafreen said...

ko nak dengar petikan gitar yg best, g dengar petikan gitar steve vai dan john petrucci...mmg superb

Kersani said...

nice post!

respek2.

slain dia ni, ada alyssa bernal kat youtube.

gitar n suara gempaxx dewa!!

dia goreng love story, taylor swift!

:)

AlexAlabasta said...

Pergh~! Terkseima aku nengok dak nih, seyes~!