Tuesday, June 8, 2010

Ninja Saga : Jounin Exam 1/5: Hand Seals

Nak ambil test ni hanya pemain level 40 sahaja yang layak. Sume sekali testnya ada lima. Ni baru test yang pertama. Berakhir 10 June ni.

Testnya terdiri daripada 10 soalan. Hanya diberi peluang 3 nyawa sahaja untuk setiap kali percubaan. Boleh cuba banyak kali.
Gambar di atas menunjukkan preview test tersebut. Mula-mula dia tunjuk hand seals untuk buat jutsu tersebut. Selepas tu dia bagi kita 10 saat untuk ingat urutan hand seals tersebut. Selepas tu kita kena isi petak kosong dengan hand seals yang betul.

Macam gambar di atas ada 6 kotak kosong. Dia akan meningkatkan petak kosong dari 2 hingga 10. Kira makin lama makin sukar. Memang memerlukan daya ingatan yang kuat untuk lulus test ni.

Tips aku untuk berjaya test ni ialah dengan print gambar di atas. Lepas tu ingat hand seals yang ada atas kertas tu. Tiap kali test urutan hand seals tu akan ditukar. Bila dia dah tunjuk hand seals cepat-cepat tanda nombor contohnya kalau kotak kosong ada 6. Tanda la kat kertas pada hand seals yang berkenaan mengikut urutan.

Nanti bila nak letak balik hand seals dalam kotak kosong tu senang la. Sebab kita dah tandakan pada gambar yang kita print tadi. Cara ini memang berkesan. Tapi kena ingat dulu la simbol hand seals kat gambar di atas dulu. Senang la nanti bila nak tanda.

Good luck.

No comments: